Covid-19 UPDATE 30-09-2020
Communicatiecomm. 30 September

Covid-19 UPDATE 30-09-2020

Nieuws afbeelding Update Covid-19 .....


Na de persconferentie van afgelopen maandag 28 September ziet de wereld, ook op sportgebied, er weer iets anders uit. Voor de volledige richtlijnen van onze hockeybond kunt u klikken op deze KNHB Link.


De belangrijkste/meeste vragen die we krijgen gaan over de Toeschouwers, daarom hieronder het stukje tekst zoals opgenomen in de richtlijnen van de KNHB:

Toeschouwers

Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van de maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:

  • Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdteams die in de jeugdcompetitie spelen vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
  • Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.
Praktisch gezien, kunt u uw kind afzetten bij Tempo, bij het veld waar de training gegeven wordt, en daarna het sportpark verlaten, tot de training is afgelopen. Uiteraard hierbij alle maatregelen in acht nemend. Dus altijd afstand, QR code scannen voor eventueel contactonderzoek GGD!


Met vriendelijke groet,

Rik Vriens (TC)