Inschrijving zaal geopend, maar doorgaan nog niet zeker
Technische commissie 17 September

Inschrijving zaal geopend, maar doorgaan nog niet zeker

Nieuws afbeelding

De KNHB heeft voor de clubs de inschrijving voor de zaalhockeycompetitie geopend, maar pas in de eerste twee weken van oktober wordt definitief duidelijk of en hoe het zaalseizoen wordt gespeeld. Dat heeft de hockeybond woensdagavond bekend gemaakt.

Uit het bericht op knhb.nl wordt duidelijk dat de hockeybond vanwege het coronavirus worstelt met de zaalcompetitie. Maandagavond is daar tijdens de KNHB-bestuursvergadering uitgebreid bij stilgestaan. Met als uitkomst dat het ‘te vroeg en te complex is’ er op dit moment een definitieve beslissing over te nemen. De voorbereidingen voor het zaalseizoen worden wel opgestart.

De hockeybond schrijft dat er ‘op dit moment geen reden is om niet in de zaal te sporten. Er zijn geen overheidsrestricties die dit onmogelijk maken en de KNHB en haar verenigingen hebben de afgelopen periode zalen ingepland of gehuurd. Daarbij is het overigens wel van belang dat de gehuurde zalen aan de ventilatie- en andere aanvullende coronaregels voldoen.’


De twijfels bij de KNHB hebben met name betrekking op de financiële risico’s, die zowel de verenigingen als bond aangaan. Dit betreft met name de zaalhuur en het neerzetten van blaashallen. ‘Ook vereist corona extra inzet van vrijwilligers in een periode die toch al veel vraagt van verenigingen’, aldus de bond.

Midwintercompetitie

Als in oktober de beslissing wordt genomen dat de zaalcompetities in het seizoen 2020/2021 niet doorgaan, gaat de bond alternatieve veldcompetities – zoals een midwintercompetitie – organiseren. Die alternatieven worden momenteel verder uitgewerkt. ‘Deze competities worden gespeeld op de verenigingen waardoor ook tijdens de wintermaanden de clubhuizen open kunnen zijn’, schrijft de KNHB.

De hockeybond zegt de actuele ontwikkelingen nauwlettend te volgen, goed contact te houden met de zaalsportbonden en met NOC*NSF. De komende twee weken polst de KNHB bovendien diverse competitieleiders in de districten en vertegenwoordigers van kleine en grotere verenigingen over dit onderwerp. Dit moet in de eerste twee weken van oktober resulteren in een definitieve beslissing.


Wordt vervolgd dus ..........