TRIMHOCKEY
Uitgelicht nieuwsbericht 27 Augustus

TRIMHOCKEY

Nieuws afbeelding

Doe mee met Trimhockey!


Elke donderdagavond vanaf 19.30 uur zie je diverse mannen én vrouwen die zich naar veld 1 begeven voor hun wekelijkse training. Het zijn de Trimhockeyers van onze club die op deze avond gezellig en sportief bezig zijn. Trim-watteh???? Jazéker: Trimhockey! 
 

Mrs Trimhockey: Ingrid van der Meeren
Aan het woord is één van de allereerste Trimhockeyers van onze club; Ingrid van der Meeren. Ze was één van de 5 sportievelingen die 12 jaar geleden begon:
"Destijds hockeyde onze dochter in MD2 en ik werd gevraagd om teamcoach te worden. Zelf had ik nog nooit gehockeyd, laat staan dat ik een stick had vastgehouden. Maar het leek me erg leuk om het zelf ook te leren. Er was toen nog geen Trimhockeyteam, maar er waren wel nog een paar anderen die interesse hadden. En zo is het Trimhockey-team ontstaan".
 

In de loop der jaren is het team flink uitgebreid: 
"Jarenlang werd er op een half veld getraind, en er is zelfs een poos geweest dat er op een héél veld moesten trainen omdat het team zo groot was geworden. Er renden toen meer dan 35 Trimhockeyers over het veld! Dit maakte het nog leuker omdat je dan keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld om een wedstrijd tegen een trimhockeyteam van 'n andere club te spelen of mee te doen aan een (Trimmers-)toernooi.
Ook bestond er kortgeleden nog interesse vanuit ons team om mee te doen aan de avondcompetitie (eenmaal in de twee weken).
De vriendschappelijke wedstrijden en deelnames aan toernooien zijn voorlopig even op de lange baan geschoven. Reden hiervoor is dat het aantal Trimmers de laatste jaren is afgenomen, waardoor de "vaste" opkomst nu tussen de 10 en 12 trimmers ligt. Vanwege de vrijblijvendheid is dat aantal te weinig om ergens aan mee te kunnen doen, want als je komt trainen betekent dat niet automatisch dat je ook verplicht bent om deel te nemen aan partijtjes". Die vrijblijvendheid willen ze graag zo houden.
 

"Bijna iedereen kiest voor trimhockey omdat het ongedwongen is. Dat moeten we koesteren, anders gaan mensen afhaken".
 

Het overgrote deel van de trimhockeyers zijn ouders tussen de 35 en 55 jaar. Zij willen wel hockeyen, maar niet vast zitten aan de weekenden en geen verplichtingen hebben. 
 

Wist je dat:
-je bij Trimhockey in gemengde teams speelt?
-het Trimhockey-team de afgelopen jaren het grootste team binnen onze club was?
 

Wat doen jullie zoal?
Ingrid: "Elke training begint met een inloop vanaf 19.30 uur zodat je alvast kunt warmlopen en inslaan. Om 20.00 uur start de training, die tot 21.00 uur duurt. Vaak beginnen we het eerste halfuur met ( één of enkele) oefeningen die zijn uitgezet: Dit wordt geregeld door onze vaste trainer Rik Vriens die door ons op handen wordt gedragen, want we zijn érg blij dat hij elke week voor ons klaar staat. Het laatste halfuur sluiten we af met een onderling partijtje". Natuurlijk is ook het sociale contact en gezelligheid belangrijk, dus de training wordt vrijblijvend afgesloten met een drankje in het clubhuis. Het seizoen wordt vaak afgesloten met een onderlinge barbeque.
 

Ze hopen voor de komende jaren op een verdere groei van het aantal trimhockeyers. "Ooit was trimhockey vooral een manier om ouders kennis te laten maken met het trimhockey. Maar we zien steeds vaker oud-hockeyers en net gestopte spelers bij het trimhockey opduiken. Het voordeel van trimhockey is dat je elke dag kunt beginnen. Voor sommigen is het een tussenstop, die gaan daarna toch naar de veteranen, maar door het ongedwongen karakter blijven er ook veel het trimhockey trouw".
 

Het team wil graag uitbreiden met méér leden zodat er meer mogelijkheden zijn. Lijkt het je ook leuk om dit team te gaan versterken? Of wil je een proeftraining meedoen? Dat kan;  je bent hartstikke welkom!
 

Voor het regelen van een proeftraining en/of voor meer informatie mail je naar [email protected] t.a.v. TRIMHOCKEY!