Trainingsweekend Heren 1 in Málaga
Communicatiecomm. 9 Maart

Trainingsweekend Heren 1 in Málaga

Nieuws afbeelding

Trainingsweekend Heren 1 in Málaga

Anders dan voorgaande jaren zijn we vorige week vrijdag zonder Dames 1 vertrokken naar het trainingsweekend 2018 in… Málaga! Het vliegtuig zat vol met Nederlandse pensionado´s die daar overwinteren én dus met een 18-tal zeer fanatieke, energieke en hockeyliefhebbende mannen. Door het ontbreken van vaste posten in de achterhoede van het team moesten we op zoek naar versterking die we vonden in de vorm van Max Drost, Thijs Buuron (beide JH1) en junior Douwe Smeets (JB1). Mannen, bedankt dat jullie onderdeel waren van ons team dit weekend!

Het was vrijdag erg lekker om de Nederlandse nawinter (-4⁰C) in te ruilen voor het Zuid-Spaanse klimaat zij het niet dat het precies dit weekend al de regen van de rest van het jaar kreeg te verduren. Echter mocht dit de pret niet drukken en na inchecken in ons, erg mooie, hotel op pad voor de befaamde Spaanse tapas en cervezas! Maar omdat we de volgende morgen een wedstrijd speelden tegen de plaatselijke hockeyhelden zijn we na de heerlijke gamba’s, sardientjes, kippetjes en paella netjes het bed ingedoken.

Om 08.00 de wekker, snel douchen, heerlijk ontbijten met het team om dan samen om 09.30 richting het sportcomplex Ciudad Deportiva de Carranque te gaan. Maar zoals het Zuid-Europeselanden betaamt was de planning niet helemaal je van het: speelden we nou zaterdag of zondag? Nee het was toch zaterdag omdat onze tegenstander, CD Málaga 91, zondag een wedstrijd in en tegen Cadiz moest spelen (220km verderop!). Een leuk team met veel jonge, snelle en behendige spelers en die net als wij hun voorzitter (50+) hadden opgesteld! Sportieve wedstrijd met hier en daar felle strijd zonder winnaar: 4-4. Voor ons scoorden Ramazan (2x), Nick (SC) en Joris met een weergaloze backhand. Uiteraard wat gegeten en gedronken met onze Spaanse vrienden en toen richting hotel om, in de stromende regen, nog een strandtraining af te werken! De avond was zoals verwacht: lekkere temperatuur met wederom heerlijke Spaanse hapjes en drankjes. En aangezien er de volgende dag géén wedstrijd was hebben we ook de clubs van Málaga beoordeeld: een 9+!

Zondagochtend zelfde ritueel als zaterdag maar nu om lekker lang te trainen. En dit keer met een stralende zon en een zeer aangename 25⁰C die onze bleke Hollandse huidjes deed verkleuren. Maar ja, die zon en warmte was dan ook een van de redenen om die kant op te gaan! In de middag hebben we onze teamband eens goed verstevigt om in drie groepen Escaperooms uit te komen. En alle drie de teams deden er 55 minuten (en een beetje) over, dat noem ik nou op elkaar ingespeeld zijn!

Nu weer thuis en de focus natuurlijk op komende zondag als we tegen Prinsenbeek Heren 1 mogen aantreden. Maar het was een ongelooflijk leuk weekend met veel gezelligheid, lol, een lach en soms een kleine traan. Als afsluiter willen wij als Heren 1 graag Lars, Jan Hein en Mike bedanken voor de organisatie en onze lokale sponsoren voor de realisatie:

PinkSails Zwemstudio Linda en Ingrid

ManiPack B.V. Ardo

Matthijs B.V. 0164 Tapasbar

Kathinka Huid & Cosmetica ZoetZout

ETE Tandartspraktijk G. Franken

Crusio IJsmakers

Babysweeties

Verloskundigen BoZ

 

Hopelijk dat we volgend jaar weer zo een reis mogen maken en tot die tijd hopen we jullie allemaal langs de lijn te zien!