Nieuwe maatregelen
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 6 thuiswedstrijd(en) en 2 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 22 januari 2022
Alle thuiswedstrijden van zaterdag 22 januari 2022 zijn afgelast

zondag 23 januari 2022
Alle wedstrijden van zondag 23 januari 2022 zijn afgelast
Communicatiecomm. 27 November

Nieuwe maatregelen

Nieuws afbeelding

Nieuwe maatregelen, competitie gaat door

De besmettingscijfers zijn dusdanig dat nieuwe coronamaatregelen een kentering moeten brengen. Deze nieuwe maatregelen gaan zondagavond om 17:00 uur in en raken ook de hockeysport. Van 17:00 uur tot 05:00 uur moeten ook de sportcomplexen dicht zijn. Overdag blijven wedstrijden tot 17:00 uur mogelijk.

 

Na dit weekend (27 – 28 november) is in vijf van de zes districten het veldseizoen afgelopen. Het overgrote deel van de wedstrijden is zo ingepland dat deze op zondagmiddag om 17:00 uur zijn afgerond. 

 

Veel teams maken zich na dit weekend op voor het zaalseizoen. 85% van alle zaalwedstrijden wordt gespeeld wordt door jeugdteams. Bovendien geldt dat van alle op dit moment ingeplande wedstrijden (junioren en senioren) 85% uitgespeeld zal zijn voor 17:00 uur. Van alle wedstrijden dient 15% verplaatst te worden. De competitieleiding van de KNHB onderzoekt de komende dagen wat in dit geval de mogelijkheden zijn. Zoals eerder op de dag starten van wedstrijden, ruimte nemen op data die nu nog niet of deels worden gebruikt als competitiedata en extra ruimte in hallen, waaronder nog niet benutte ruimte in 38 blaashallen.

 

Het zijn grote uitdagingen door deze maatregelen. Veel trainingen vinden normaal gesproken pas plaats na 17.00 uur, veel vrijwilligers zijn juist vanaf dat moment pas beschikbaar. De KNHB roept verenigingen en hockeyers op om creatief te kijken naar de mogelijkheden die er wel zijn. Natuurlijk willen teams voor de zaaltrainingen graag in de zaal trainen, maar trainen kan misschien ook in het weekend op het veld. Ook op woensdagmiddag kunnen jeugdteams op ‘zaalformaat’ buiten aan de slag. En zo zijn er vast meer mogelijkheden om ook van 05:00 – 17:00 uur te blijven hockeyen.

 

Blijven sporten is van groot belang. Sport is en blijft in onze ogen een deel van de oplossing. Sport maakt weerbaar, haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement en zorgt voor plezier, juist nu er zoveel niet mogelijk is. Daarom wil de KNHB samen met de verenigingen alles op alles zetten om hockeyen voor iedereen mogelijk te blijven maken.

 

Houd je aan de regels. Het is en blijft van groot belang dat we ons allemaal aan de geldende regels houden. De 1,5 meter afstand, het mondkapje in CTB-plichtige omgevingen en de correcte controle van het CTB: als we willen blijven sporten, is het van groot belang dat we dit blijven naleven. Denk daarbij ook aan de basisregels (handen wassen, geen handen schudden en ventileren).